Geschiedenis

De start van "SEAGULL" begint met de komst van 2 bearded colliepuppies in 1976, Bobob en Bebob, uit Engeland van de Beagold kennels, kennelnaam van Joyce Collis.

Bobob was een gentleman in boerenkleren, altijd zeer voorkomend en voorzichtig, de enige poging tot een dekking was gauw over toen de teef hem duidelijk maakte dat het pijnlijk was, hij verontschuldigend afstapte en nooit meer naar een teef getaald heeft.

Zijn naam heeft hij te danken aan de eerste beardie in Nederland, zijn zondagse naam was "Pendrew's Shepherd's Tartan", showen was voor hem een dag vol ergenis, dus was zijn showcarière gauw ten einde.

Bebob, die zijn naam kreeg om dat die zo goed paste bij "Bobob", was de tegenpool van zijn maatje, onstuimig en druk, altijd op de voorgrond en hoorbaar aanwezig, doch in gentlemanskleding, en in de showring een echte showbink die wist dat hij mooi was, op die dagen heette hij "CH Beagold Bruin Scott".

Zijn grootste overwinning was wel het behalen van de Titel "Hond van het jaar 1981", alle rassen.

Deze echte Vaderhond heeft een Dynastie van Kampioenskinderen gesticht, heeft wereldwijd een naam opgebouwd die klinkt als een klok, en in veel beardie boeken kom je zijn foto's nog tegen, aan hem hebben wij veel te danken, een "once in a life time hond", op 15 jarige leeftijd gaf hij aan dat het mooi was geweest en moesten wij afscheid nemen van ons grote voorbeeld.

Na enige tijd volgde een teefje van de Beagold kennels, Lotje, een bruin teefje, die voor ons de start van de kennel betekende en in haar eerste nest in combinatie met Bebob zelfs een zoon had,"Seagull Crested Latish" die "Jeugdwinner" en het jaar erop "winner" is geworden, Lotje kan je terugvinden op de stambomen als "Beagold Cresta Will".

Haar zus Fanny kwam tergelijkertijd mee uit Engeland, zij is de stammoeder van alle "Strike-a-Light" beardies, van Margreet Rood-Spaans en dus ook van onze "Gimmick", en is terug te vinden op de stambomen als "Beagold Cassy Wont".

Billy was onze volgende import en stond bekend als "CH Beagold Billy Brown" en was Nordic Champion, samen met Honey Bun, die een mooie show carriere heeft gehad en officieel "CH Honey Bun van de Warwinckel" heette, hebben zij de stammoeders van de "Love For Ever", van Bram en Margie Kuijper, en de "l 'Osdor" bearded collies,van de fam Chaponet voortgebracht, resp. "Seagull Sweet Blue Baree" en "Seagull Secret Black Flirt". ook was een van haar dochters terug te vinden op vele verpakkingen van Bayerproducten in Frankrijk,

De moeder van "Honey Bun", Pearly die ook als familienaam "van de Warwinckel" heet, en een dochter was van "CH Davealex Willy Wumpkins", heeft 2 maal voor een Seagull nageslacht gezorgd, en deze hebben net als "Honey Bun" Bebob als vader, deze ijzersterke combinatie gaf keer op keer winnende beardies, zoals "CH Honey Bun" en "CH Huckle Berry van de Warwinckel", "CH Seagull Sunset Celabration", onze Mike dus, en "CH Seagull Sunset Performer", beide groepswinnaars en onze "droom" "CH Seagull Annie's Song" vernoemd naar Annigje Schneider van de "Warwinckel kennels".

Annie op haar beurt gaf in combinatie met "Ch Kipling du Clos des Berges", "Song" de stammoeder van de "Melody of Love" beardies,van de fam van der Riet, en "CH Seagull Song of Roses" die haar residentie had op de "Landlubber" kennels van Marjola en Renee Heijmering.

Ook de stammoeders van de "Shiela's Farm" kennels, van Ton en Ans Eikenaar, en haar kampioenen, en de "Macallas" beardies, van Rita Swierstra komen uit deze beproefde combinatie, resp"Seagull Sunset Melody" en "Seagull Angel Eyes", "Seagull Sunset Jewel" breide de kennel van Anja Vallon in Frankrijk uit en haar kinderen hadden de kennelnaam van de Noorderwind.

Robin was onze opvolger voor "Bebob" en heette officieel "CH Dearbolt Christopher Robin" in combinatie met Bebobdochters gaf hij zeer veel kampioenen in binnen en buitenland, in combinatie met onze "Honey Bun" gaf hij "CH Seagull Simply Iresistible", die helaas zelf niet voor nageslacht heeft kunnen zorgen, wel haar zuster "Unique".

Lynn oftewel "Seagull Optimistic Dream" een dochter van "Lotje", uit haar tweede nest,zorgde in combinatie met "CH Shilstone Choir Boy" voor de stammoeders van de "Landlubbers kennel" nl."Seagull Spanish Gold" en de beardie populatie in Portugal van de Fam Borges, deze laatste dame was veelvuldig op Zuid-Europese shows te zien onder de naam "CH Seagull Spanish Fame".

M, was haar naam, onstuimig en een hele verschijning,een dochter van "CH Dearbolt Lord Snooty", gedekt door "CH Potterdale Philosopher", kwam zij naar ons toe met als doopnaam "Melancholy Beauty of Dearbolt", zij werd de moeder van een van onze grootste kampioenen,"CH Seagull Sweeps The Board" beter bekend als Jim, en vader van onze huidige kampioen "Joker"oftewel "CH Seagull To Be or Not To Be".

Unique bracht in combinatie met Jim "Seagull Someone's Shadow" die voor de fam Petersmann in duitsland furore maakte.

Mike heeft in combinatie met "Brisky Betty van de Noorderwind",een Robin dochter uit een Bebob Dochter,gezorgd voor "Seagull Such a Masterpiece", deze blauwe reu heeft veel gepresteerd in frankrijk bij de fam Legars, en zijn zus "Seagull Such a Prime Time", die op haar beurt weer moeder is van de laatste kampioene van Ans en Ton Eikenaar,"Ch Bervie Bay of Shiela's Farm".

"Dearbolt Cudly Dudley" heette in z'n door de weekse jas gewoon joey, en was een zoon van "CH Orora's Frank" hij heeft een fraaie carriere als vaderhond achte de rug en is samen met Ellice Esmé van de Warwinckel ouder van o.a. "Seagull Smart Move"van de fam Wijns van de "Of Creggans Hill Kennels" uit Belgie.

DJ, zoon van "CH Diotima Fortune Smiles" was een van de mooiste cadeau's die wij ooit gehad hebben, meegenomen uit amerika door Hans en Margreet Rood-Spaans, zijn shownaam is "Brittania Stars and Stripes", en was al meteen beroemd in de wereld doordat zijn pupfoto's in het nieuwe boek van Suzanne Moorhouse stonden, samen met zijn opa "CH Brittania Just Jeffrey" die op zijn beurt voor een jaar bij ons kwam om voor europees nageslacht te zorgen, het werd alleen een veel langer verblijf bij ons van deze Grand old Man.

Diva Noir de 'l Osdor gaf in combinatie met DJ, "Seagull Soul Brother Jw", en "CH Seagull Soul to Soul" een dame die heel veel in zich heeft, hun zus "Seagull Soul Sister" is de Stammoeder van de Chim'monach beardies van de Fam Neele.

Viva, een bruine struise dame, die ook terug te vinden is onder de naam, "Strike-a-Light Viva Victoria", was een dochter van "Jeffrey", zij bracht in combinatie met "CH Potterdale Double Diamond", de zeer fraaie bruine reu "Seagull on Cloud Nine" die ook op zijn beurt weer voor mooie nakomelingen heeft gezorgd, zo ook zijn zus "Seagull Seventh Heaven" bij "Callantic's Bearded collies" van de fam Winckelman.

Dj en Viva zijn samen ook verantwoordelijk voor ons huidige succes,de reu Gimmick,"CH Seagull to Have and Have Not", die ook in de groep hedershonden zijn mannetje staat, zijn zus "Seagull Pride and Prejudice" zorgt voor nageslacht bij "Boulevard of Dreams" beardeds van de fam de Nijs, o.a. met onze andere champ Joker.

Sophie,een dochter van "Coalacre Innuendo" (is ook bekend onder de naam"Coalacre Intrigue"), Is de moeder van onze Joker "Ch Seagull To Be or Not To Be"

Sonny is een reu die we in Amerika eerst kampioen hebben laten showen voor hij naar Nederland kwam, hij is een zoon van de "CH Brittania Ticket to Ride", en staat zelf bekend onder de naam "CH Brittania Here Comes The Son", en heeft voor vele kampioenen gezorgd, ook is hij de vader van Sky.

Sky heet bij de burgelijke hondestand "Newbourne Skye's The Limit", en is de moeder van onze huidige dames, "Seagull New Promise", onze Promise en "Newbourne Seagull in The Sky" onze Cassie.

Cassie heeft op haar beurt als vader "Ch Moonhill's First Class Bear", en haar kinderen ?????

Promise is een dochter van "Ch First Price Bears Eminence, en haar nageslacht ??????

Wordt vervolgd,